Ny international festival i Viborg

Den netop offentliggjort festival Forever, som skal præsentere international musik i verdensklasse på Paradepladsen midt i Viborg.

Tirsdag morgen kunne borgmester Ulrik Wilbek på sin Nytårskur løfte sløret for det, der blev betegnet som en kæmpenyhed. Fra næste sommer kommer Viborg til at danne rammen om en storstilet musikfestival, der skal afholdes på og omkring Paradepladsen midt i Viborg.

Det er firmaet DTD, som sammen med Tinghallen skal stå for den nye festival. Firmaet har siden 2010 stået for Northside Festival i Aarhus og siden 2015 for Tinderbox Festival i Odense.

Der er endnu ikke sat navne på, hvem der skal spille til den første festival i juni 2025. Men Flemming Myllerup fra DTD kunne ved tirsdagens præsentation fortælle, at ambitionen er at kunne tiltrække store, internationale navne, som gennem en årrække har bevist deres værdi som livebands og stadigvæk er yderst aktuelle.

– Der ligger tre års arbejde forud for, at vi nu kan løfte sløret for de første planer for den nye festival. I Tinghallen ser vi os selv som fødselshjælpere og en tæt samarbejdspartner på en 10 årig aftale. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye festival vil markere Viborg endnu tydeligere som kulturby i hele Danmark, fortalte Claus Donslund, direktør for Tinghallen / Jet Sport Arena.

– Forever bliver en festival, der ikke findes i forvejen i Danmark. Vi har tidligere vist, Viborg er gode til at skabe musikalske oplevelser. Se bare på Fyrfest og Domkirkerock. Nu har vi lavet en aftale om en festival, der kan finde sted hvert år, sagde Ulrik Wilbek.

De første navne, som skal spille på festivalen i 2025, forventes offentliggjort i eftersommeren 2024.

For yderligere information:

Direktør Claus Donslund på tlf. 2010 2211 eller cd@tinghallen.dk

Share the Post: