Askepot - Tinghallen.dk
Modtag vores nyhedsbrev

Få straks besked om nye events

Askepot

Alle bloddoner-pladser er udsolgt.

Hele Danmark kan glæde sig til at opleve et af historiens allerstørste kærlighedseventyr i farvestrålende nye klæder, når Lion Musicals i samarbejde med Live Nation næste år samler stjerner som Caroline Henderson, Stig Rossen, Johanne Milland, Rasmus Brohave og Pelle Emil Hebsgaard i ASKEPOT – THE MUSICAL – med helt nye sange af Rasmus Seebach.

Skoene er stadig af glas, den onde stedmor er stadig ond og den store kærlighed er stadig på spil – men ellers er intet helt ved det gamle i ASKEPOT – THE MUSICAL. Med masser af magi, musik, humor, fashion og romantik kan Lion Musicals med både stolthed og ærefrygt næste år præsentere en af historiens største kærlighedshistorier på en helt ny, moderne og musikalsk måde – og ikke mindst med helt nye sange af Rasmus Seebach.

Få en helt særlig VIP-oplevelse

På de første 6 rækker i salen tilbyder vi en særlig VIP-pakke. VIP-pakken er inkluderet i prisen på billetten på de første 6 rækker. Alt dette er inkluderet i VIP-pakken:

Forestillingsprogram
De bedste pladser i salen
All inclusive øl, vand og vin i pausen
Særligt Askepot VIP-laminat


Vi kender alle Brødrene Grimms næsten 200 år gamle eventyr om den unge Askepot, der må gå så grueligt meget igennem for at få sin prins, for ikke at nævne sin retfærdighed. Men selvom fortællingen – ikke mindst i Disneys klassiske tegnefilmsversion fra 1950 – har sat sig i hjerterne på os alle, så er det også tid til at give historien om Askepot en tidssvarende makeover, som præsenterer eventyret på en ny, underholdende og overraskende måde.

I ASKEPOT – THE MUSICAL er der ingen talende mus eller spurve med nål og tråd i næbbet, men det betyder ikke, at der er sparet på magien – tværtimod!

Bag musikken står dansk musiks eget store eventyr, Rasmus Seebach, der i tæt samarbejde med Ankerstjerne og Andreas Sommer har skrevet en samling spritnye, forførende sange til ASKEPOT – THE MUSICAL.

Og Rasmus Seebach er ikke det seneste scoop, Lion Musicals kan præsentere. Bag manuskriptet står nemlig Line Knutzon, en af Danmarks sjoveste og mest rutinerede dramatikere, der for første gang træder ind på musicalens store scene. Og Danmarks pt. mest omtalte modedesigner Soeren Le Schmidt står bag forestillingens mange spektakulære haute couture-kjoler og -kostumer.

Nyt liv til elsket klassiker
Det er heller ikke uden lange og grundige forberedelser, at Lion Musicals nu er klar til at offentliggøre musicalen.

”Vi har arbejdet på ASKEPOT – THE MUSICAL i flere år, og vi er fantastisk glade for at kunne få lov til at præsentere den i dag. Vi har haft en drøm om at skabe en Askepottil tiden – en ny, eventyrlig og sjov popmusical baseret på et af verdens mest berømte eventyr, og med sange af kongen af dansk pop. Det er lykkedes. Vi har det vildt sjovt med at udvikle historien og hele universet, og alle vores stærke kræfter omkring musicalen glæder sig til at præsentere hele Danmark for det færdige resultat om godt et år,” udtaler Executive Producer Thomas Langkjær fra Lion Musicals.

Musikken til ASKEPOT – THE MUSICAL er i sig selv et eventyr værdigt. Rasmus Seebach, den bedst sælgende danske artist gennem de seneste knap 15 år, har skrevet helt nye sange til musicalen sammen med to af sine faste samarbejdspartnere, Ankerstjerne og Andreas Sommer. Det er første gang nogensinde, at Rasmus Seebach skriver nye sange til en musical, og lige netop hans evne til at lave popsange, der på den ene side tager udgangspunkt i årtiers dansk musiktradition, og på den anden side ikke er bange for at føre musikken i nye retninger, gør ham perfekt til en musical, der netop gør det samme med Brødrene Grimms gamle eventyr.

“Som mange andre er jeg vokset op med historien om Askepot. Jeg ved, hvor stor en plads, fortællingen har i os alle, unge som gamle. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at skrive sange om kærlighed. Derfor er det en ægte sangskriverdrøm at få lov til at skrive musik til et af verdens største kærlighedseventyr. Jeg glæder mig til at komme med mit take på, hvordan musicalmusik også kan lyde. Måske en anelse mere moderne, men stadig med respekt for genren. Jeg lover, at Ankerstjerne, Andreas Sommer og jeg gør alt for, at sangene lever op til Askepots klassikerstatus og publikums forventninger,” udtaler Rasmus Seebach.

Askepot anno 2024: Mellem modebranche og onde stedmødre

Det kan godt være, at eventyret om Askepot har små 200 år på bagen, men historien om den unge piges til tider urimeligt hårde kamp for at finde sit sande jeg er alt andet end gammeldags.

I ASKEPOT – THE MUSICAL begynder fortællingen i nutidens pulserende og ikke altid lige eventyrlige modebranche. Her møder vi Ella, en hårdtarbejdende og håbefuld ung kvinde, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Det store modeshow er lige rundt om hjørnet, men Ella er på bunden af hierarkiet, ganske vist med et hjerte af guld, men ude af stand til at sige fra over for urimelige chefer og lige så urimelige arbejdsforhold.

Helt galt går det, da Ella – i et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel Jean Claude Barriere – slår hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig pludselig midt på den travle markedsplads i en magisk eventyrverden. Fuld af forvirring forsøger Ella at finde ud af, HVOR hun er, og ikke mindst, HVEM hun er – det eneste, hun ved, er, at hun vil ud af sin mærkelige drøm og tilbage til virkeligheden. Men hvordan gør man det, når man er fanget i et eventyr?

Ellas kamp for at finde vejen hjem – og for at finde sig selv og sin egen stemme i denne verden – er lang og farefuld. Først må hun gennemleve hele eventyret om Askepot, hvilket absolut ikke er nogen nem opgave, når det blandt andet indebærer en særdeles ond stedmor og to rædselsfulde stedsøstre uden skyggen af søster-sind. Heldigvis byder Ellas vej tilbage til virkeligheden også på et møde med Den Gode Fe, et par smukke sko af glas, og ikke mindst et romantisk kys med Prinsen under stjernerne.

Det bliver med andre ord både eventyrligt, romantisk og sjovt, med masser af kant, humor og glimt i øjet. Moderne og friskt, men med stor respekt for det oprindelige eventyrs sans for romantik og hjertevarme.

Et stjernecast fra øverste skuffe

At give publikum et musikalsk show i topklasse kræver de største stjerner, og derfor kan Lion Musicals præsentere en række af Danmarks bedste sangere og skuespillere. I rollen som Ella/Askepot ses den unge komet Johanne Milland, der fik sit store filmgennembrud med sin hovedrolle i det romantiske drama Venuseffekten (2021) – hvor hun blev nomineret til både en Robert- og en Bodil-pris.

I dobbeltrollen som den onde stedmor og kynisk chef fra modebranchen kan publikum glæde sig til at opleve den særdeles rutinerede sangerinde og musicalstjerne Caroline Henderson, og i rollen som kammertjener/Andreas et det lykkedes at lave en aftale med én af Danmarks største Youtube-stjerner, Rasmus Brohave, der får sin debut som skuespiller. Cristopher Schøllhammer Rørmose spiller dobbeltrollen som supermodellen Jean Claude Barriere og Prinsen, mens Pelle Emil Hebsgaard spiller Den Gode Fe/Chefdesigner, og Askepots to onde stedsøstre spilles af Kirstine Moses og Maja Glenber.

Sidst, men så absolut ikke mindst, kan Lion Musicals præsentere selveste Mr. Musical, Stig Rossen, i rollen som Kongen/Chefen for modehuset. I alt medvirker godt 30 sangere, dansere og skuespillere på scenen.

Eventyrligt tophold bag scenen

Det er også særdeles kompetente kræfter, der står bag manuskriptet til musicalen. Igennem de seneste 30 år har Line Knutzon slået sit navn fast som en af vores mest originale dramatikere. Den prisbelønnede manuskriptforfatter er blandt andet kendt for værker som Snart kommer tiden, Guitaristerne og Først bliver man jo født, og få dramatikere mestrer i helt samme grad evnen til at forene det poetiske og dramatiske med det humoristiske og til tider tåkrummende genkendelige. En evne, der med sikkerhed vil få publikum til både at grine og græde, når Line Knutzons manuskript fører en kulturklassiker ind i vor tids hæsblæsende virkelighed.

Modsat Disneys version bliver det ikke musene og spurvene, der samler trådene i ASKEPOT – THE MUSICAL, men derimod Thomas Agerholm. Med succeser som Seebach – The Musical, Shu-bi-dua – The Musical, Klokkeren fra Notre Dame – The Musical, Atlantis og The Bodyguard – The Musical, sidstnævnte for Lion Musicals, har Thomas Agerholm for længst slået sit navn fast som Danmarks pt. mest succesfulde musicalinstruktør. Med sig har han scenograf Benjamin La Cour, der skaber forestillingens eventyrlige scenografi, og stjernedesigneren Soeren Le Schmidt, der står bag de mange spektakulære haute couture-kjoler og -kostumer.

Der er kort fortalt lagt op til et underholdende, overdådigt og musikalsk show, når ASKEPOT – THE MUSICAL får verdenspremiere 7. marts i Tivolis Koncertsal. Herefter tager musicalen på en omfattende Danmarksturné til Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

PS. Og bare rolig – holdet bag forestillingen skal nok sørge for, at publikum er hjemme inden midnat.

Showinfo

 • Priser

  DKK 449 - 999
 • Sted

  Tinghallen
 • Dato

  Ons. den 22.
  Maj -
  søn. den 26.
  Maj
  2024
 • Tid

  20.00
 • Pladser

  Nummererede

  Siddepladser

Top