Tinghallen satser stort: Dollerup Mølle bliver ramme om eksklusive selskaber

Artikel: Bragt i Viborg Stift Folkeblad: 29 nov. 2023
Ole Bjærge: oleb@viborgfolkeblad.dk

Tinghallen har indgået en forpagtningsaftale med ejeren af Dollerup Mølle. Det gamle fabrikskompleks skal lægge lokaler og omgivelser til eksklusive selskaber og konferencer. Tinghallens ledelse er sikker på, at forpagtningen bliver et hit.

Viborg: Har du fundet manden eller kvinden i dit liv, og lægges der planer for et bryllup på et tidspunkt, når de værste kanter er slebet af, så skal du måske snart beslutte dig for, hvorledes den store dag skal forløbe – herunder hvor festen skal holdes.

Sådan er det nu om dage. Fester planlægges flere år frem i tiden, og det ved Claus Donslund, direktør i Tinghallen, og Claus Hermann, kommerciel chef samme sted, alt om.

Derfor forventer makkerparret også, at vi skal hen i 2026, før det for alvor spiller for Tinghallens nye satsning. Nemlig Dollerup Mølle.

Det gamle fabrikskompleks blev købt af Jetsport-ejer Claus Mørk i januar i år, og det indgik i den handel, han gennemførte, da han købte konkursboet efter storbonden Christian Nors. En handel, der kostede Mørk 153,1 millioner kroner og altså udover en række store landbrugsbedrifter indeholdt Dollerup Mølle.

– Sammen med Claus Mørk er vi blevet enige om, at Tinghallen er den rigtige til at drive stedet, så derfor har vi indgået en forpagtningsaftale for en årrække. Stedet her er helt unikt, og vores forpagtning betyder, at vi nu kan tilbyde rammer, der er helt anderledes og i særklasse, siger Claus Donslund.

Nyindrettet

Claus Mørk har allerede foretaget en del renoveringer, der i første omgang omfatter de to gamle fabriksbygninger, der ligger langs med Dollerupvej, og forleden blev det første selskab afholdt i regi af Tinghallen.

– Der er flere muligheder for at holde selskaber eller møder herude. Tinghallen kan stå for det hele. Vi kan lave mad og sørge for transport fra og til Viborg. Hvis man hellere vil have mad andre steder fra, kan det nemt lade sig gøre. Vi har flere samarbejdspartnere, siger Claus Hermann og nævner blandt andre Niels Bugges Kro, der med den tidligere ejer havde en aftale om at benytte møllen.

3/3Allerede nu er indretningen langt, men mere kommer til.

Claus Hermann forventer, at Dollerup Mølle vil danne ramme om cirka 40 arrangementer om året, når det kører.

Flere og flere søger det unikke, når der skal holdes konferencer, møder og selskaber. Det er dette behov, Tinghallen nu vil forsøge at opfylde.

– Man får noget særligt her. Det siger sig selv med de helt fantastiske omgivelser. Det findes ikke ret mange andre steder, siger Claus Donslund.

Share the Post: